مقادير الكيك :
250 جرام دقيق منخول .
8 بيضة .
بيكنج بودر .
فانيليا .
50 جرام كاكاو سادة .
قالب مقاس 30 .
250 جرام سكر .
مقادير التزيين :
كريم شانتية .
شيكولاتة مبشورة .
شيكولاته مذابة .
2 بيضة .
1/2 كوب سكر بودرة .
3 ملعقة زبدة .
طريقة :
250 جرام دقيق منخول .
8 بيضة .
بيكنج بودر .
فانيليا .
50 جرام كاكاو سادة .
قالب مقاس 30 .
250 جرام سكر .
مقادير التزيين :
كريم شانتية .
شيكولاتة مبشورة .
شيكولاته مذابة .
2 بيضة .
1/2 كوب سكر بودرة .
3 ملعقة زبدة .
طريقة :
- يوضع البيض و السكر فى اناء و يضرب بالمضرب الكهربائى لمدة 15 دقيقة .
- ينخل الدقيق و البيكنج بودر و الفانيليا و الكاكاو و يوضع على البيض و السكر و يقلب بخفة ليختلط كل المكونات .
- يدهن القالب بالزبد و تخبز على درجة حرارة 180 درجة مئويه و لمدة 30 دقيقة و تترك لتبرد و توضع فى الفريزر لمدة 30 دقيقة لبدا التزيين للحصول على نتائج افضل .
- لعمل صوص الشيكولاته تذاب الشيكولاته على نار هادئه ثم يضاف اليها الزبد و صفار البيض و تقلب ثم يضر ب بياض البيض مع السكر حتى تحصلى على القوام و تضعية علية الكريم شانتيه و يضاف الى الشيكولاته المذابة .
- للحشو كريم شانتيه ممزوج ببعض الشيكولاتة الذابة .
- اخرجى الكيك من الفريزر و اقسميها نصفين و احشيها بالكريم شانية الممزوج بالشيكولاته و ادهنى السطح بالكامل بالكريم شانتية ثم ارفعيها على قاعدة و صبى عليها موس الشيكولاته و زينى الجوانب بالشيكولاته المبشورة .
- اخرجيها من الفريزر و ضعى بعض الصوص فى قمع للتزيين و شكلى وردات على شطح التورتة
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق