الأحد، 13 فبراير 2011

الريش بالفرن

الريش في الفرن





المقـاديـر :
ريش ضـانى ،
عدد 4 بصل متوسط الحجم
ملح وفلفل 
  2 حبه فلفل أخضر شرائح
2 ملعقة كبيرة دقيق 
2 ملاعق كبيرة زيت جيد 2 كوب شوربة 
2 ملعقة صغيرة " صلصة طماطم "
الطـريقة :
تجهز الريش بإزالة أى جلد زائد حول العظم وتشق أطراف اللحم
تتبل الريش بالملح والفلفل ثم تغمس فى الدقيق ويضغط عليها جيدا
يفضل ان تتركـ فى التتبيل مدة طويلة
وده بيدى اللحم طراوة وكمان طعم أحلى
تشوح الريش فى الزيت وتوضع على ورق مطبخ
لامتصاص الزيت الزائد
فى نفس الزيت يحمر البصل حتى يصبح اصفر فاتح
وتضاف شرائح الفلفل مع التقليب ثم تضاف الشوربةوعصير الطماطم
ويترك المقدار على النار 8-10 دقائق
ترص الريش فى البايركس أو صينية ويصب فوقها خليط البصل بالفلفل
يترك المقدار فى فرن حار حتى يتم النضج وتقدم مع الارز وصحتين

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق